Kinderopvang training

Een baan in de kinderopvang is leuk en uitdagend. De continue interactie met de kinderen, ouders en collega’s vergt veel van de medewerker. Het is wel eens lastig om aan te sluiten bij zowel de wensen van de ouders als de individuele behoeften van ieder kind. Niet alleen is ieder kind uniek en moet het op een eigen unieke wijze worden benaderd, ook een prettige samenwerking en goede sfeer binnen de groep zijn van groot belang.

Ma.Ma. verzorgt praktijkgerichte trainingen op locatie voor medewerkers van kinderdagverblijven. Aan de hand van persoonlijke leerdoelen, casuïstiek en realistische praktijksimulaties verwerven medewerkers nieuwe vaardigheden en competenties. Medewerkers krijgen een beter inzicht in hun doelgroep en kunnen daardoor kinderen beter begeleiden en stimuleren. Ook is er aandacht voor de omgang met bijzondere kinderen en de communicatie met ouders. Ook verzorgen wij de training Ruimte voor jongens en de training Kinderyoga.
 
Voor meer informatie over trainingen op locatie stuurt u een e-mail naar info@mamakinderenjeugdcoaching.nl.

Reacties

Enkele reacties van deelnemers uit de kinderopvang

Met name de rollenspelen vond ik heel leerzaam. Ik heb geleerd hoe ik mijn grenzen kan aangeven zonder de ander daarbij te kwetsen.

De rollenspelen waren confronterend en een eye opener. De begeleiding vond ik goed, rustig en betrouwbaar.

Door middel van de rollenspelen zie je meteen waar het probleem ligt. Ik heb concreet aan mijn leerdoel kunnen werken.