Kindertolk: Onze kinderen zijn onze meest liefdevolle en eerlijke leermeesters!

Onze kinderen zijn veelal de belangrijkste personen in ons leven. Hun welzijn heeft onze hoogste prioriteit. Dus als er iets ‘mis’ is met onze kinderen, willen we ze helpen. We willen tenslotte het beste voor onze kinderen. Maar zoals wij het beste voor onze kinderen willen, willen onze kinderen ook het beste voor ons!
En dus spiegelen zij ons. Met de middelen die zij (afhankelijk van de leeftijd) tot hun beschikking hebben. Dus via gedrag, spel, ontwikkeling of (lichamelijke) klachten. Soms zijn dat heel makkelijk herkenbare dingen, zoals bijvoorbeeld dat je kinderen niet vooruit te branden zijn júist als jij haast hebt.

Maar soms ligt het ingewikkelder. Ligt hun boodschap niet zo duidelijk aan de oppervlakte. Meestal omdat het over iets gaat dat bij ons diep weggestopt zit. Onze blinde vlek. Dus terwijl wij met de handen in het haar zitten en ons geen raad weten met ons kind, proberen zij ons juist iets te vertellen. Ze hebben een boodschap voor ons. Ze willen ons vertellen waar wij in ons leven meer aandacht voor zouden mogen hebben.

En daar kan een kindertolk bij helpen. Een kindertolk kan de boodschap van het kind helpen vertalen. Waarom gedraagt hij zich zoals hij zich gedraagt, waarom doet hij zoals hij doet, waarom heeft hij altijd die bepaalde klachten of waarom ontwikkelt hij zich (niet) zoals het ‘hoort’. Dat raakt je als ouder. En als het je raakt, kun je ervan uitgaan dat jouw kind jou iets wil vertellen. Zodra wij ons bewust worden van ons eigen proces, waar we aandacht voor mogen hebben, kan het kind het loslaten. Je helpt dus niet alleen jezelf, maar ook je kind!
Een groot voordeel van deze methode is dat het kind niet aanwezig hoeft te zijn bij de sessies en blijft dus onbelast.
Het mag zijn wie het is.

Kinderen zijn onze meest liefdevolle en eerlijke leermeesters en voelen feilloos aan wat wij, ouder/verzorger, nodig hebben.
En als wij bereid zijn te luisteren naar wat onze kinderen ons willen vertellen, ligt er een wereld aan mogelijkheden aan onze voeten!


Een kindertolk traject bestaat uit 3 afspraken

De eerste afspraak is de uitgebreide intake. In dit gesprek vertel je over je kind en welk stuk jou zo raakt.

Tussen de eerste en tweede afspraak wordt het verslag vertaald. 


De tweede afspraak (1 tot 2 weken later) is het terugkoppelingsgesprek. In dit gesprek gaat het over jou. De boodschap die jouw kind voor je heeft is vertaald en wordt teruggeven.

De derde afspraak is het follow-up gesprek. In dit gesprek gaan we bespreken wat er is veranderd sinds de terugkoppeling, hoe het met je kind gaat en wat er voor jou nog nodig is om aan dit proces te werken. Hierin zou ik als coach nog wat kunnen betekenen als daar behoefte aan is.

De afspraken zouden eventueel ook via Zoom kunnen plaatsvinden.

 

Tarieven

Tarief totaal: 295 euro; 3 uitgebreide sessies en het uitwerken van de vertaling.
 

Kindertolk is een geregistreerd merk


Ervaringen van ouders

Een vader met een vraag over zijn dochter van 12...

Als recent gescheiden vader met een puber dochter van 12 had ik de nodige uitdagingen in diverse opzichten. Via een goede vriendin kwam ik in aanraking met Marieke, Kindertolk. Een openbaring mag ik wel zeggen! Het ging zeker niet vanzelf en moest diep bij mezelf graven om in te zien dat zij mij reflecteerde. Deze realisatie en er anders mee omgaan heeft mijn relatie met mijn dochter binnen een mum van tijd in positieve zin veranderd. Het blijft werken en het gaat (nog) niet van zelf, maar ik zou iedere ouder dit aanraden, die 'even' niet meer snapt waarom de dingen gaan zoals ze gaan. 

Dank voor alles. 

 

Een moeder die zich soms afvraagt wat haar 6 jarige nou eigenlijk bedoelt...

"Uit benieuwdheid had ik me opgegeven voor de workshop "je kind als spiegel" van Marieke. Ik vind het soms werkelijk een raadsel wat er omgaat in mijn kind en was nieuwsgierig of deze workshop me wat handvatten zou kunnen bieden. Van te voren had ik niet echt een idee van wat ik zou kunnen verwachten, maar wat een leuke avond! In een paar uur tijd heb ik heel wat nieuwe inzichten opgedaan. Ik kan het echt iedereen aanraden die zich op een laagdrempelige, leuke manier wat meer wil verdiepen in het gedrag van zijn of haar kind." 

 

Een moeder die graag haar puberdochter wil begrijpen....

"Vandaag ben ik de kamers van mijn kinderen binnen gelopen....heb ze alle 3 een kus op hun voorhoofd gegeven en vanuit het diepst van mijn hart gezegd: "Dank je wel dat je mijn kind bent." Twee van hen beantwoorden dat met: "dank je wel dat jij mijn moeder bent." En de derde zegt: "graag gedaan"...., het kind wat mij al een tijdje de grootste spiegel voorhoudt, blijkt na deze workshop.

Voor mij een bijzondere workshop die mij heel erg aan het denken heeft gezet...en waardoor nu, 3 dagen later, de kwartjes blijven vallen. Al zo lang loop ik tegen dingen aan met mijn kind, wil haar graag helpen maar geen idee hoe. Veel geprobeerd, maar niet echt iets gevonden. Nooit gedacht dat ik het proberen en helpen vooral bij mezelf moest zoeken. Hoe 'simpel' kan het zijn...Nu weet ik waar ik het verschil kan maken, bij mezelf....werk aan de winkel dus..en hoe gaaf is het om daar mee aan de slag te gaan, wetende dat je uiteindelijk niet alleen jezelf maar (vooral) ook je kind daar mee helpt. Enorm veel zin om daarmee ZELF aan de slag te gaan!

Dank je wel Marieke, voor deze mooie workshop!