Oppas training

Je kind toevertrouwen aan een babysit/oppas kost ouders soms moeite. Heeft de oppas ervaring met kinderen? Weet de oppas hoe te handelen bij calamiteiten? Kan de oppas grenzen stellen? Lukt het de oppas om overzicht houden?

Ook de oppas zelf loopt tegen vragen aan. Hoe communiceer ik met de ouders? Wat kan ik doen met de kinderen? Wat vinden ze eigenlijk leuk? Hoe moet ik de kinderen verzorgen? Mag ik boos worden als het kind iets doet wat niet mag?                                                   

Ma.Ma. verzorgt een oppas training voor jongeren van 12 t/m 18 jaar. De training is bedoeld om de jongeren de basisbeginselen van het oppassen te leren en daarmee het zelfvertrouwen te vergroten. De oppastraining bestaat uit 2 dagdelen waarin alle praktische zaken rondom het oppassen op jonge kinderen aan bod komt. Op deze dagen wordt er gebruik gemaakt van rollenspelen.

Programma-onderdelen

1) Leeftijdsfase en activiteiten aanbod   Wat kunnen kinderen op welke leeftijd? Wat vinden kinderen leuk om te doen?

2) Communicatie en omgang met kinderen en ouders   Hoe stel je je grenzen naar de kinderen? Wat doe je als...? Hoe communiceer je met ouders?

3) EHBO voor kinderen  Wat kun je doen bij calamiteiten? Hoe moet je handelen?

4) Evaluatie en afsluiting  Hoe vind je je oppasgezin? Waar moet je op letten en hoe bereid je je voor? Welk tarief mag je vragen?

Lokatie en prijzen

Lokatie Lookersdijk 10 Deventer of maak een eigen groepje en ik kom op locatie (hier worden dan wel reiskosten bijgerekend).
 
Er staat nog geen nieuwe training gepland. 

De kosten voor de training bedragen €75 inclusief werkmap en certificaat.  

De oppastraining wordt ook gegeven aan trainers in het land. Heb jij interesse om deze training door te geven bij jou in de regio? Neem gerust contact met mij op.

Aanmelden

Ben jij tussen de 12 en 18 jaar en wil je meer weten over het oppassen/babysitten?
Meld je aan bij Ma.Ma. info@mamakinderenjeugdcoaching.nl.
Vermeld daarbij je naam, telefoonnummer en leeftijd. 

Op zoek naar een getrainde oppas voor uw kinderen

Of bent u een ouder en bent u op zoek naar een oppas/babysit die de training heeft afgerond?
Meld u dan bij Ma.Ma. Wellicht kunnen wij hierin bemiddelen.

Reacties

Reacties van jongeren die de oppas training hebben gevolgd:

Ik vond de cursus leuk en leerzaam en er werd veel gelachen. Ik zou het iedereen aanraden." (Richard 12 jaar).

"Het was erg leerzaam. Er hing een gezellige sfeer en het is handig voor als je gaat oppassen. Je kunt dan zeggen dat je professioneel bent;-)"  (Jane, 15 jaar)

"Ik vond het heel erg leerzaam. Ik ben blij dat ik heb meegedaan want nu weet ik precies wat ik moet doen als er bv iets gebeurt, welke activiteiten er zijn en bij welke leeftijd ik grenzen moet stellen. "(Roos 13 jaar)

"Leuke en gezellige oppastraining, tevens ook heel leerzaam" (Reinbert 15 jaar).