Ik – Jij – Wij – training

De Ik – Jij – Wij- training is een training voor het basisonderwijs (groep 3 t/m 8) gericht op de sociaal-emotionele ontwikkeling van leerlingen. Deze verzorg ik, Marieke Martens, samen met mijn collega dramatherapeut Georgette Oudheusden van Praktijk Tableau

In zes bijeenkomsten gaan we met de groep aan de slag middels drama, spel en ontspanningsoefeningen. In iedere bijeenkomst staat de hulpvraag van klas centraal. De oefeningen zijn gericht op ervaren, ontdekken, doen en leren.

 

 

 

3 pijlers

De training is gebaseerd op 3 pijlers:

IK -  Wie ben ik en wat zijn mijn kwaliteiten en talenten? Kan ik mezelf laten zien en horen?

JIJ -  Wie ben ik ten opzichte van de ander? Durf ik ruimte in te nemen en mijn grenzen aan te geven?

WIJ - Wie ben ik in de groep? Hoe houden we rekening met elkaar? Hoe werken we samen en hoe kunnen we elkaar respecteren?

Doen = Ervaren = Groei

De sessies kenmerken zich door rollenspelen, spel en bewegingsoefeningen. Iedere sessie wordt afgesloten met een ontspanningsoefening. Kinderen leren hierdoor rust en stilte in zichzelf te voelen, hun eigen kracht te ervaren en deze in te zetten.

In de tussenliggende weken zijn er opdrachten voor de kinderen en handvatten voor de leerkracht om het geleerde met elkaar te oefenen en toe te passen in de praktijk.

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

De training wordt gegeven op basisscholen.