Over Marieke Martens

Ma.Ma. staat voor Marieke Martens (1972). 
Ik ben getrouwd met Fabrice en wij hebben samen twee kinderen; Valerie (2005) en Julian (2007) en twee lieve labradoodles. Behalve moeder ben ik gecertificeerd kinder-en jeugdcoach, kinderyogadocent en kindertolk en gediplomeerd dramatherapeut en -docent. Maar voordat ik op dat punt kwam ging er, net zoals bij ieder ander, heel wat aan vooraf. De manier waarop ik naar kinderen, ouders en professionals kijk heeft alles te maken met mijn eigen levenservaringen. Dat maakt uiteindelijk wie je bent.


Écht kijken en verbinding maken.
&
Uitgaan van je eigen kracht.


Ik denk dat dat de lading dekt van hoe ik werk en in het leven sta.
Als kind, als puber en jongvolwassenen was ik vooral bezig met wat ik allemaal niet kon of wat ik allemaal niet was.

Zo was ik bijvoorbeeld geen hoogvlieger op school. Ik was vooral aan het overleven. Druk bezig om mezelf onzichtbaar te maken zodat niemand er achter kwam dat ik stotterde. En als ik dan toch een leesbeurt kreeg, lachte de klas me uit en de leraar deed niks. Toen bedacht ik nog niet dat dat anders kon maar later gelukkig wel. Ik voelde een sterke, innerlijke drive om op te komen voor de kinderen en ouders waarbij het niet vanzelf gaat. Deze kinderen en ouders verdienen het om gezien te worden, begeleid te worden en handvatten te krijgen. Ik besloot alles wat ik in mijn leven gedaan had aan opleidingen, trainingen en ervaringen te bundelen en een praktijk te starten. Mijn grootste leermeesters hierin zijn mijn eigen kinderen geweest en nog steeds. Door echt naar hun te kijken en verbinding te maken wist ik wat ik moest doen.

Sinds 2011 bestaat deze praktijk. Hier komen kinderen, ouders en professionals die met kinderen werken, met allerlei hulpvragen. Eigenlijk maakt het niet uit wat je vraag is. Waar het om gaat is; geloof in je eigen kracht en mogelijkheden. Volg jouw innerlijke stem. Hoe eerder je daarna leert te luisteren, hoe makkelijker het zal gaan in het leven. Ik ben gaan kijken naar mezelf, heb heel veel hobbels genomen en ik ben gaan luisteren naar mijn innerlijke stem. Sindsdien kan ik alleen maar doen waar mijn kracht ligt en waar ik ook nog eens heel blij van word.    

Warme groet,