Kinderyoga training voor pedagogisch medewerkers

Niet alleen volwassenen, maar ook kinderen hebben baat bij yoga. Kinderyoga is een aangepaste, speelse variant van het traditionele yoga. Kinderen die regelmatig aan yoga doen worden zelfbewuster en zitten structureel beter in hun vel. Omdat de lessen in groepjes van maximaal zes kinderen worden gegeven, werkt een kind ook aan zijn sociale vaardigheden.


Een kinderyogales bestaat uit afwisselend actieve en ontspannende elementen. De les kan bijvoorbeeld starten met een virtuele trip door de jungle, waarbij de kinderen tal van dieren tegenkomen en na mogen doen. Na het actieve deel is het tijd voor ontspanning. Door ontspannings- en ademhalingsoefeningen leren kinderen hun hoofd leeg te maken. Dit is een belangrijk onderdeel in de lessen, omdat de kinderen even niks ‘moeten’. Een les wordt meestal afgesloten met het maken van een tekening over hetgeen de kinderen ervaren hebben.


 

Cursus kinderyoga voor pedagogisch medewerkers

Ma.Ma.verzorgt ook de cursus kinderyoga voor pedagogisch medewerkers van de kinderopvang en BSO. Deze cursus wordt gegeven op locatie en is te volgen op 4 avonden of twee keer een zaterdag. Tijdens deze bijeenkomsten leer je hoe je yoga en massage kunt geven op je eigen groep.

Voor meer informatie neem gerust contact op. 06-81 30 79 97.


Jip en Jan Kinderyogawinkel

Krachtspel

Reacties van kinderen

Eva (11 jaar)

Marieke, door jouw lessen krijg ik veel meer zelfvertrouwen. Ik vind het heel erg fijn bij jou. 

Famke (6 jaar)

Ik wil graag op yoga blijven omdat mijn buik daar zo rustig van wordt. 

Oleg (8 jaar)

Ik vond de yoga lessen heel leuk. Er was heel veel ontspanning. Er waren gemiddeld 6 kinderen. het duurde 1 uur. Je ligt lekker op een matje met een kussen. Aan het einde leest Marieke een verhaaltje voor. En je mag aan het einde een tekening maken. En dan krijg je ook een koekje met limonade. En aan het einde van de 10 lessen krijg je alle tekeingen mee.

Hannah (8 jaar)

Ik vond het leuk om te doen. We deden lekkere oefeningen en we deden spelletjes. Misschien kom ik nog wel een keertje terug.

Julian (6 jaar)

Mijn hoofd is soms te vol en van yoga word ik rustig. Bij yoga hoef je ook niet te winnen.

P (12 jaar)

Bij yoga kan ik mezelf zijn. Op school vind ik dat moeilijk.