Meidenvenijn is niet fijn!

Babette is een meisje van 11 en zit in groep 8. Al een jaar heeft zij last van het meiden pesten in haar klas. Babette wil graag een plekje in de groep maar ze wordt steeds buitengesloten. Regelmatig wordt ze uit de groepsapp gegooid, zomaar, of krijgt ze nare berichten op social media. Als er groepjes gemaakt moeten worden op school wil niemand met Babette samenwerken. Het gebeurt altijd subtiel. De leekracht heeft het niet in de gaten. Babette komt in mijn kindercoach praktijk en wil leren om meer voor haar zelf op te komen. Dat lukt eigenlijk best heel goed. Toch blijft het pesten onderhuids doorgaan. Voor dit probleem is het echt noodzakelijk om de hele groep aan te pakken, vandaar de training MEIDENVENIJN!

Meidenvenijn, herken je dat?

Heb je als leerkracht, docent of begeleider soms het gevoel dat er iets speelt tussen meisjes in je groep of klas maar krijg je er de vinger niet achter? Heel begrijpelijk, omdat het onderlinge pesten van meisjes zich meestal afspeelt onder de oppervlakte en daardoor lastig te pakken. De meisjes zelf hebben vaak ook geen idee wat hun gedrag teweeg kan brengen. Maar om het venijn uit je groep te halen is het heel belagrijk om het aan te pakken. 

Hoe pesten meisjes?

Meisjes pesten heel anders dan jongens. Jongens pesten over het algemeen op een directe en fysieke manier. Meisjes verweven het pestgedrag in hun sociale relaties door te roddelen, buiten te sluiten, te isoleren, negeren en afwijzen. Dit gebeurt vaak buiten het gezichtsveld van de volwassenen. Het kan jarenlang doorgaan en enorme schade aanrichten. Belangrijk dus als school; pak het aan!

Bel of mail voor meer informatie of kijk op http://meidenvenijn.nl