Een geheel verzorgd weekend voor ouder en kind op een prachtige plek!

Op dit moment staan er nog geen nieuwe weekenden gepland. 

 

Leeftijden zijn richtlijn. 

Locatie: Erve Deperman in Reutum (Twente)

 

Ben jij op zoek naar een geheel verzorgd weekend samen met je kind?  Dan is dit echt iets voor jullie. 

Even quality time met elkaar, leuke workshops zoals kinderyoga, theater, bewegings- en creatieve activiteiten. De ouders kunnen daarnaast nog aansluiten voor yoga-en meditatielessen en workshop PresentChild.

Ook is er ruimte voor coaching voor jou en/of je kind. We nemen de tijd om met je te gaan zitten en aandacht te besteden aan je vraag.  Naast dit alles is er uiteraard ook voldoende tijd om met andere kinderen te spelen en te kletsen met de ouders of juist even alleen met je kind er op uit te trekken. 

Dit is jullie weekend; niets moet, alles mag!

Waar gaan we naar toe?

We zijn te gast bij Erve Deperman in Reutum. Deze prachtige, gerenoveerde boerderij is een monumentaal erfgoed en beschikt over verschillende kamers.

In de voormalige potstal zijn 5 royale boerderijkamers. De blauwe en de roze kamer bieden plaats aan 2 personen.  De groene en gouden kamer bieden plaats aan 4 personen. Deze kamers zijn zeer geschikt om te delen met een vriendin of goede bekende. De oranje kamer biedt plaats aan 4 personen. In deze kamer bevindt zich een schuifdeur waardoor er voldoende privacy is en gedeeld kan worden door ouders die elkaar niet kennen. De oranje kamer beschikt over een eigen koelkast. Verder zijn alle kamers uitgerust met een zitgedeelte, een douche en toilet, een haardroger en waterkoker (inclusief bijbehorende thee en koffie voor dagelijks gebruik). 

In de voormalige hooischuur zijn nog 3 kleinere kamers op de begane grond en op de bovenverdieping is er een tweepersoonskamer met eigen toilet en douche. Alle kamers zijn voorzien van luxe boxspring bedden, een eigen wastafel en in de hal is een keukenblok met koelkast voor het maken van thee, koffie of wat eten. 

In het voorhuis beschikken we nog over 3 twee-persoonskamers. Deze kamers delen een badkamer. 

 

Wat gaat we doen?

Het weekend is jullie mini vakantie en daarom is het belangrijkste dat jullie samen genieten. Wij bieden verschillende activiteiten aan. Deze activiteiten zijn gericht op samen doen, maar ook zullen er workshops of lessen gegeven worden die alleen voor de kinderen (denk aan kinderyoga, theater) of juist alleen voor de ouders zijn (denk aan yoga, meditatie en andere activiteiten). Bij alles geldt; niks moet, alles mag.

Tijdens het ouder-kind weekend in november zal Noreen (fitvooruit) 2 workshops verzorgen. 

 

Wanneer is deze mini vakantie?

Op vrijdag ontvangen wij jullie vanaf 16:00 uur met een drankje en lekkers. We laten jullie kamer zien en hebben dan om ongeveer 18:00 uur een gezamelijk welkomsdiner. Vanaf de vrijdagavond tot aan de zondag middag zijn er diverse activiteiten, maar ook voldoende vrije tijd en vragen voor coaching.  Op zondag nemen we weer afscheid van elkaar en hopen we dat jullie een overgetelijk weekend hebben gehad.

 

Wat zijn de kosten bij Erve Deperman?

De prijzen van de kamers voor het weekend liggen tussen de 350 euro (bij gedeelde kamer) tot 475 euro per ouder-kind paar. Dit  verschil heeft te maken met luxe en eigen sanitair. Stuur me een mail of bel even om jouw voorkeur kamer door te geven. De bedragen zijn exclusief BTW. 

Deze prijzen zijn inclusief overnachting, ontbijt, welkomsdiner en alle workshops. Er wordt nog een klein bedrag berekend voor de lunch en diner voor zaterdagavond. Jullie zijn ook vrij om dit zelf te regelen. 

Schrijf je hier in!

Wie zijn wij?

Marieke Martens (organisatie):  Ouder-kind coach, Kindertolk, kinderyoga docent, trainer en dramadocent/therapeut

Noreen van Netten (Fitvooruit): Yogabilitydocent en holistisch personal trainer. 

Lidewij van Melle: Kinderyogadocent. 

 

Wat zeggen deelnemers

 
Moeder Anneleen
 
Hartelijk dank voor het bijzondere weekend. Jodi en ik hebben er allebei erg van genoten. Heel waardevol om wat langer stil te staan en bezig te zijn met mijn dochter. Wat heb je dit prachtig georganiseerd en bedacht. Hopelijk kan je nog veel andere moeders en dochters helpen en blij maken met je kennis en ervaring. Groetjes
 
Moeder Marlies
 
Ik heb met veel plezier samen met mijn dochter deelgenomen aan het moeder-dochterweekend! Vlak voor vertrek sloeg heel even de twijfel toe: "Wat als het niet leuk is? Hoe zouden de andere deelnemers zijn? Wat als mijn zevenjarige een 'bui' krijgt?" maar alle twijfels verdwenen eigenlijk meteen bij binnenkomst. Marieke weet een hele fijne, warme sfeer neer te zetten en je voelt je meteen thuis. De andere moeders en dochters waren ook stuk voor stuk superleuk en helemaal zichzelf, er was meteen een 'klik'. Tijdens het weekend was er veel ruimte voor ontspanning (neem je joggingpak mee!) en daarnaast hebben we leuke activiteiten gedaan. Er was gelegenheid tot reflectie en het dichter tot elkaar komen met je kind, maar zonder vage zweverigheid of ongemakkelijkheid. De sfeer was veilig en vrijblijvend. Een fantastische manier om op een ontspannen manier even heel dicht bij je kind te zijn. Oh en het eten was heerlijk (neem een joggingpak in een maat groter mee ;-))! Groetjes, Marlies
 

Anonieme moeder

Na het volgen van een voorlichtingsavond bij Marieke waarin zij haar Present Child-methodiek uitlegde, heb ik besloten deel te nemen aan een moeder en dochter-weekend. Marieke startte de voorlichting met een persoonlijk verhaal wat mij erg raakte en gedurende de avond was haar prettige, open en hartelijke manier van het delen van informatie heel inspirerend.

Samen met een goede vriendin en onze dochters heb ik deelgenomen aan het weekend. Het kennismaken met de andere moeders was eigenlijk geen kennismaken, maar bijpraten met moeders die je al jaren leek te kennen. Ook de dochters hadden direct een goede klik. Dit is sterk te danken aan de goede sfeer die Marieke en haar team weten te scheppen. Oefeningen voor moeders en dochters samen worden afgewisseld met oefeningen voor alleen de moeders of de dochters. Tussendoor is er veel tijd om met elkaar te praten en om ervaringen te delen. Yoga was onze favoriete activiteit, zowel samen als individueel. En Marieke maakt ook tijd voor een individueel gesprek. Dit wordt omlijst door een fijne en geborgen lokatie met fantastisch eten. Kortom: een echte aanrader. Onze appgroep heeft nog steeds contact met elkaar. Volgend jaar gaan we weer!