Media en Links

Kinderyogawinkel

Klik op onderstaande afbeelding voor de Kinderyogawinkel van Jip&Jan. 

 

Ma.Ma. in de media

Artikel oppastraining: 'Niet elk buurmeisje kan goed oppassen.'
(PDF)
Verschenen 28 januari 2012 in de Stentor.

 

Marieke Martens: Door welke bril kijk jij naar jongens - artikel in HJK Maart 2017

Download hier het artikel: Marieke Martens: Door welke bril kijk jij naar jongens - artikel in HJK Maart 2017

 

Training ‘Ruimte voor Jongens’ in de kinderopvang - KIDDO 2017

Download hier het artikel:
Training ‘Ruimte voor Jongens’ in de kinderopvang - KIDDO 2017

 

ProudMom Momday Interview met Marieke Martens

 

Marieke Martens (44) is getrouwd met Fabrice (42) en trotse moeder van Valerie (10) en Julian (9). Ze is oprichter van Ma.Ma.- kinder- en jeugdcoaching.

In 2009 verhuisde Marieke vanwege het werk van haar man. Dat was voor haar hét moment om voor zichzelf te beginnen. “Ik had acht jaar in het onderwijs gewerkt als docent drama. Ook heb ik een gastouderbureau gehad en in de jeugdhulpverlening gewerkt. Nu wilde ik al die ervaringen samenbrengen in een eigen coaching praktijk voor ouders, kinderen en jongeren.” Haar zelfstandigheid geeft Marieke de vrijheid om haar eigen werktijden in te plannen. “Ik heb een praktijk aan huis, waar ik vooral tijdens schooltijden en in de avonden werk. Dat geeft me de gelegenheid om er voor mijn kinderen te zijn. Als zij uit school komen ben ik er met een luisterend oor en aandacht voor hun verhalen en leven.”

“Ik heb duidelijkheid en structuur heel hoog zitten. Dat bied ik door te zeggen wat ik van ze verwacht”

Veiligheid
Als kind had Marieke, ondanks dat ze haar vader vroeg verloor, een stevige basis: liefde, vertrouwen en duidelijkheid. “Mijn eigen moeder was er altijd voor me. Ik heb ook een tijdje in een kindertehuis gewerkt, waar kinderen hun ouders misten. Dat gemis van de kinderen raakte me diep. Ik wil mijn eigen kinderen meegeven dat ik er altijd voor ze ben.” Marieke wil haar kinderen veiligheid bieden en ze laten weten dat ze goed zijn zoals ze zijn. Dit wil niet zeggen dat ze niet duidelijk en consequent is. “Ik heb duidelijkheid en structuur heel hoog zitten. Dat bied ik door te zeggen wat ik van ze verwacht. Verwachtingen werken bij mij duidelijker dan veel regels. Als we afspraken maken, weten we wat we aan elkaar hebben.”

“Het is soms moeilijk om anderen te laten zien wie je bent”


Aanpassen
“Valerie is een zacht, lief meisje. Ze bloeit helemaal op als ze aan theater kan doen of piano mag spelen. Ze is heel sociaal en wil altijd voor anderen zorgen. Dat had ik ook als meisje. Maar Valerie is veel zekerder en sterker dan ik als kind was.” Julian is een echte jongen die van sport en stoeien houdt. Hij heeft veel baat bij duidelijkheid en structuur. Op school gaat het niet altijd vanzelf bij hem. Marieke: “Dat herken ik ook van mijn kindertijd. Het is soms moeilijk om anderen te laten zien wie je bent. Ik ging me als kind kleiner maken en terugtrekken. Het liefst wilde ik onzichtbaar zijn omdat ik dacht dat anderen mij toch niet begrepen Julian leer ik dat hij echt bij zichzelf mag blijven en dat hij zich net niet kleiner hoeft te maken. Soms is het makkelijk om je aan te passen aan wat een ander van je wil, maar daar win je niet altijd iets mee.”

Echtheid
“Soms verlies ik mezelf in de haast van de dag. Dan probeer ik even pas op de plaats te maken en contact te maken met wat ik werkelijk voel. Ik leer kinderen en tieners in mijn praktijk om uit hun hoofd en naar hun gevoel te gaan door middel van yoga-en meditatielessen. Die rust wil ik zelf ook in mijn leven. Het mooie is dat juist kinderen mij ook weer leren om rust te vinden. Zij laten mij echtheid en puurheid zien, daar waar het werkelijk om draait.”

Tekst: José Verwaal

https://proudmom.nl/proudmom-monday-marieke/#columns