Recensies van De boodschap van de vogel

In september 2020 is het boek De boodschap van de vogel verschenen. Sindsdien zijn er diverse media die aandacht geschonken hebben aan dit bijzondere boek. Deze recensies zijn op deze pagina verzameld.

Marieke schreef een boek met kindermeditaties: ‘Binnen vijf minuten was een klas van dertig kleuters stil’

Uit: In de Buurt Deventer

Deventenaar Marieke Martens (48) werkt al zolang ze zich kan herinneren met kinderen. Ze heeft haar eigen coachingspraktijk en afgelopen maand bracht ze een kinderboek vol meditatieverhalen en versjes uit. Haar missie? Zorgen dat kinderen weer vertrouwen op hun binnenste. ”Ik denk dat mijn leven een stuk soepeler verlopen was als ik als kind had geleerd om meer te vertrouwen op mijn eigen gevoel.”

....

Lees hier het hele artikel


Recensies van lezers

Vera (6) vond het Sterrenelfje een heel fijn verhaaltje. Ze wilde graag nog een paar keer van haar tenen naar haar hoofd zoals het Sterrenelfje doet in het verhaaltje. Ik vind ze heel mooi en ook de tekeningen erbij.

Een moeder

 

Wat een mooi en toepasselijke boek. Ik ben oma van 2 geweldige jongens van 5 en 8 jaar die ontzettend worstelen met de recente scheiding van hun ouders. Ik hoop dat ik ze met dit boek een beetje kan helpen de dingen die gebeuren in hun jonge leventje een plekje kunnen geven. Ik weet zeker dat ze ervoor open staan.

Ben erg blij met het boek en de mooie illustraties die erbij staan. Een schot in de roos!

Een oma

 

Zojuist het eerste verhaaltje voorgelezen uit De boodschap van de vogel (waar je echt trots op mag zijn!). “Papa dat boekje ken ik nog niet, mag ik de plaatjes zien?” Het eerste verhaaltje had ik nog niet uit of ze was al in dromenland.

Een vader

 

Lissy (7) is gisteren na het voorlezen van Klaar voor de nacht als een blok in slaap gevallen. Normaal komt ze wel 3 of 4 keer naar beneden dus we zijn samen heel blij met het boek. Dank je wel.

Een moeder

Het hulpboek voor als je een vol hoofd hebt

Door: Mariette Dietz Coaching - Kindercoach en opvoedcoach

Veel mensen, groot en klein, hebben last van een vol hoofd, spanningen of angsten. Waardoor het moeilijker concentreren is, je sneller boos bent en ook moeilijk in slaap komt. Je kunt dan inzetten op positieve gedachten, op tips en trucs die je leren om je wat meer af te sluiten. Toch werkt dat niet altijd voldoende en is er meer nodig. In dit blog lees je hoe dat komt, en vertel ik je welk boek hierbij echt gaat helpen.

...

Lees hier het hele artikel

Recensies van lezers

We hebben een pittige periode achter de rug en met dit boek kunnen we dat een plek geven.

Een moeder

 

Net het Sterrenelfje gelezen. Mijn 2 dochters lagen ademloos te luisteren en vielen na de laatste zin in diepe slaap.

Een moeder

 

Mooi mooi mooi Marieke. Heerlijk om naar te luisteren. Fijne stem en rustgevend tempo.  Is al goed voor ons maar moet voor kinderen troostend zijn. Jouw verhalen passen bij scholen die ook aan kinderyoga doen. Alles is goed wat er gebeurt. Je mag trots zijn op dit alles.

Harman

 

Ik lees ieder avond voor uit je boek en mijn dochter slaapt er heel lekker op.

Een moeder

 

Net een verhaal gelezen. Deze zijn ook te vertalen naar volwassenen. Ik geef wekelijks yoga online en daar ga ik ze bij gebruiken.

Een yogadocent

Mediteren kun je leren! Maar hoe dan?

Rust in de klas van juf Maartje

Het is dinsdagmiddag twee uur. De kinderen van groep 4 van juf Maartje hebben net een paar moeilijke werkjes gedaan. Ze hebben nieuwe woorden geleerd en de hoofden zitten vol voor vandaag. Juf Maartje sluit de dag altijd af met een kindermeditatieverhaal. De kinderen weten dat en gaan vast klaar zitten. Als alle kinderen hun armen en hoofd op de tafel leggen, dimt juf Maartje de lichten. Ze begint altijd hetzelfde. “Jullie zijn ontspannen gaan zitten, doe je ogen maar dicht en adem rustig in en uit.” Vandaag gaat het verhaal over het hebben van zorgen. Juf Maartje leest heel rustig voor en gebruikt steeds lange pauzes. Dat doet ze om de kinderen de gelegenheid te geven het verhaal voor zich te zien. Soms ziet een kind iets anders dan juf Maartje zegt, maar dat is niet erg. “Alles wat in jouw hoofd gebeurt is goed”, zegt ze altijd.

...

Lees hier het hele artikel


Blog stress