Kindertolk: Onze kinderen zijn onze meest liefdevolle en eerlijke leermeesters!

Onze kinderen zijn veelal de belangrijkste personen in ons leven. Hun welzijn heeft onze hoogste prioriteit. Dus als er iets ‘mis’ is met onze kinderen, willen we ze helpen. We willen tenslotte het beste voor onze kinderen. Maar zoals wij het beste voor onze kinderen willen, willen onze kinderen ook het beste voor ons!
En dus spiegelen zij ons. Met de middelen die zij (afhankelijk van de leeftijd) tot hun beschikking hebben. Dus via gedrag, spel, ontwikkeling of (lichamelijke) klachten. Soms zijn dat heel makkelijk herkenbare dingen, zoals bijvoorbeeld dat je kinderen niet vooruit te branden zijn júist als jij haast hebt.

Maar soms ligt het ingewikkelder. Ligt hun boodschap niet zo duidelijk aan de oppervlakte. Meestal omdat het over iets gaat dat bij ons diep weggestopt zit. Onze blinde vlek. Dus terwijl wij met de handen in het haar zitten en ons geen raad weten met ons kind, proberen zij ons juist iets te vertellen. Ze hebben een boodschap voor ons. Ze willen ons vertellen waar wij in ons leven meer aandacht voor zouden mogen hebben.

En daar kan een kindertolk bij helpen. Een kindertolk kan de boodschap van het kind helpen vertalen. Waarom gedraagt hij zich zoals hij zich gedraagt, waarom doet hij zoals hij doet, waarom heeft hij altijd die bepaalde klachten of waarom ontwikkelt hij zich (niet) zoals het ‘hoort’. Dat raakt je als ouder. En als het je raakt, kun je ervan uitgaan dat jouw kind jou iets wil vertellen. Zodra wij ons bewust worden van ons eigen proces, waar we aandacht voor mogen hebben, kan het kind het loslaten. Je helpt dus niet alleen jezelf, maar ook je kind!
Een groot voordeel van deze methode is dat het kind niet aanwezig hoeft te zijn bij de sessies en blijft dus onbelast.
Het mag zijn wie het is.

Kinderen zijn onze meest liefdevolle en eerlijke leermeesters en voelen feilloos aan wat wij, ouder/verzorger, nodig hebben.
En als wij bereid zijn te luisteren naar wat onze kinderen ons willen vertellen, ligt er een wereld aan mogelijkheden aan onze voeten!

Een kindertolk traject bestaat uit 3 afspraken.

De eerste afspraak is de uitgebreide intake. In dit gesprek vertel je over je kind en welk stuk jou zo raakt.

De tweede afspraak (1 tot 2 weken later) is het terugkoppelingsgesprek. In de gesprek gaat het over jou. De boodschap die jouw kind voor je heeft is vertaald en wordt teruggeven.

De derde afspraak is het follow-up gesprek. In dit gesprek gaan we bespreken wat er is veranderd sinds de terugkoppeling, hoe het met je kind gaat en wat er voor jou nog nodig is om aan dit proces te werken. Hierin zou ik als coach nog wat kunnen betekenen als daar behoefte aan is.

De afspraken zouden eventueel ook via Skype kunnen plaatsvinden.

Wil je liever eerst kennismaken met de methode? Dat kan. Op 19 december om 20:00 uur geef ik een workshop voor ouders  'Je kind als spiegel'. Aanmelden kan via de site. 

Tarieven

Tarief totaal: 210 euro

Workshop voor ouders: 45 euro

Kindertolk is een geregistreerd merk